Бібліотека

«Пам’ятай про Крути»

контрастна версія
29 січня 1918 рокувідбулася трагічна подія в українській історії- бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
Напередодні Дня пам’яті героїв Крут здобувачі освіти під час патріотичної бесіди «Крути. Бій за перемогу» дізналися від бібліотекаря навчального закладу Вікторії Сєдової про героїзм юнаків-патріотів. Під час заходу було переглянуто презентацію «Пам’ятай про Крути» та привернуто увагу до важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.
Для користувачів бібліотеки було організовано інформаційну хвилину, під час якої до уваги учнівської молоді було оформлено тематичну виставку «Вічна слава в кетягах калини», бібліотекар доступно розповіла присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року - це не лише день скорботи за учнівською молоддю, а й день величі української нації.
 

Ліцей розташований за адресою:

 

- Черкаська область, м. Умань, провулок Енергетичний, 5 (в районі залізничного вокзалу)

 

- 0 (4744) 4-57-16

 

- upl_p@ukr.net

Будьте в курсі

Підпишіться на нашу розсилку новин

Будь ласка, включите JavaScript, щоб відправити форму