View settings

Font size:
Site colours
Images

Settings

Звичайна версія сайту

Зміст статті

   

Щороку всі щирі українці відзначають День української писемності та мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова - це великий скарб народу.
   Мову не вигадаєш, не витвориш за рік чи два. Вона твориться віками, тисячоліттями. І творить її весь народ. Мудро чинить той народ, який вчиться рідної мови у дідів-прадідів, розмовляє нею, пише, співає, думає. І, звичайно ж, передає її своїм дітям і онукам. 9 листопада, у день Преподобного Нестора-Літописця ми відзначаємо День української писемності та мови. Для здобувачів освіти ДНЗ «Уманський ПЛ» було проведено годину спілкування з нагоди відкриття Тижня української писемності та мови.
   Саме в цей день, 9 листопада 2021 року, в День української писемності та мови, відбувся ювілейний ХХІ Радіодиктант національної єдності. Тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до цієї події, як в Україні, так і за її межами. Здобувачі освіти ДНЗ «Уманський ПЛ», викладачі, майстри також долучилися до цієї акції та взяли участь у написанні радіодиктанту з української мови, який транслювався в ефірі телеканалу «UA:Перший». До першого етапу ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка долучилися здобувачі освіти 17 групи та 27.